Mustig köttgryta
Vintertid är den perfekta tiden för att göra långkok och olika typer av köttgryta tycker jag. Jag gjorde förr alltid allt på spisen, i en gjutjärnsgryta, men nu har jag även skaffat mig en Crockpot, som jag även den använder titt som tätt. Idag delar jag med mig av ett recept på en mustig köttgryta som passar perfekt nu i januari/februari.
Mustig köttgryta med rödvin och schalottenlök
Ingredienser - 4 portioner
500 gram oxgrytbitar
0,5 paket bacon
2 msk oxfond, med rödvin, Touch of Taste
1,5 dl vatten
1 st paprika(or), röd
8 st Schalottenlök(ar)
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 nypa(or) timjan
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) peppar
Tillagning
Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt sjuda på låg värme under lock i ca. 1.5 timme. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
Servera med ris och grönsallad.